East Netherlands Region

nl-vlag   uk-vlag

CONCEPTS FOR A
HEALTHY LIFE

 

In Oost-Nederland worden nieuwe kennis, inzichten én technieken gebruikt om concepten te ontwikkelen die bijdragen aan de gezondheid van de mens. Deze concepten zijn breed toepasbaar in de gezondheidszorg en de medische sector.

Speerpunten

  • Health Technology and Delivery Systems: ontwikkeling en toepassing van hoog technologische en sociaal-maatschappelijke oplossingen in de zorg en medische sector.
  • Healthy Brain: de relatie tussen het menselijk brein (moleculair, gedrag, etc.) en het welzijn en de gezondheid van de mens.
  • Personalized Health and Nutrition: maatwerk van zorg en voeding op het niveau van de individuele mens, met ook de inzet van de kansen die technologie en biochemie ons bieden.

 

Referenties
Voorbeelden zijn de Oost-Nederlandse initiatieven rond ‘Healthy Brain’ en ‘Food for Health’ en het grensoverschrijdende INTERREG-project MIND (Medical Innovations Nederland / Duitsland). In het Horizon 2020 ‘Murab’-project combineert de door de Universiteit Twente ontwikkelde biopsie robot MRI met Ultrasound.

Copyright 2017 OOST NL